DUOFIETS WATERVIOLIER

Een duofiets voor de Waterviolier

Het team van de Waterviolier benaderde Fonds Hartewensen met de vraag om te helpen met de aanschaf van een nieuwe duofiets met trapondersteuning.

De Waterviolier is een woonvoorziening met 22 cliënten in de leeftijd van 35 – 75 jaar.
Zij hebben de fiets hard nodig voor doktersafspraken, boodschappen doen of een rondje fietsen door de weilanden, de duinen of naar de kinderboerderij met een medewerker/vrijwilliger. Voor veel cliënten is fietsen een stuk eenvoudiger dan lopen. Lopen valt zwaar. Bewegen is hard nodig. De duofiets vergroot de levenskwaliteit van de cliënten. De persoonlijke aandacht tijdens het fietsen is van bijzondere waarde. Cliënten vertellen meer tijdens het fietsen dan thuis. Het versterkt de band tussen de cliënt en de begeleider. 1 op 1 aandacht is iets heel bijzonders. De cliënten zitten zingend op de fiets, wat aangeeft hoe blij ze zijn.
Daar komt bij: Hun oude fiets is niet meer te gebruiken. Hij is na 8 jaar versleten en het inbouwen van trapondersteuning is niet rendabel voor zo’n oude fiets.

Fonds Hartewensen vindt de aanschaf van de duofiets een fantastische droom.
Zou het niet prachtig zijn om met elkaar deze droom van de cliënten van de Waterviolier waar te maken?

En het is gelukt. Met een mooie donatie van een fonds en een grote bijdrage van cliënten/cliënt- vertegenwoordigers kon de fiets worden aangeschaft.

Blije cliënten die dagelijks van de fiets gebruik maken.

Deel deze pagina...