TOVERTAFEL OLYMPIAWEG

Een tovertafel voor de cliënten van de Dagbesteding aan de Olympiaweg in Hillegom

Het gaat hierbij om een groep van 25 ouderwordende cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke en aan autisme verwante beperking en met de waarschijnlijkheidsdiagnose Alzheimer. Verder spelen er op deze groep visuele-en motorische problemen een rol. Genoeg aan de hand dus. Hun gemiddelde leeftijd ligt tussen de 33 en 80 jaar.

Het is een groep waarvoor het niet makkelijk is, materiaal te vinden waar zij zich gezamenlijk en individueel mee kunnen vermaken en ontwikkelen.

De Tovertafel is een kastje dat boven de eettafel van dagopvang of woonvoorziening aan het plafond wordt gehangen. In dit kastje zit een beamer van hoge kwaliteit, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee de spelen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de cliënten zelf spelen met het licht. Het resultaat? Plezier, uitdaging, levendigheid en gezelligheid!

Er behoren bij deze Tovertafel verschillende soorten spelen, 11 in totaal. Deze spelen zijn uniek door het volwassen karakter en de toegankelijkheid voor mensen met verschillende ontwikkelingsniveaus. Voor elke cliënt is de Tovertafel van toegevoegde waarde: de één doet actief mee, terwijl de ander (op afstand) mee beleeft. De cliënten kunnen geheel zelfstandig met de Tovertafel spelen. Omdat de spelen op tafel worden geprojecteerd, kan er niets kapot gaan en is de hygiëne makkelijk te waarborgen. De Tovertafel kan in verschillende ruimtes van de instelling worden gebruikt, omdat hij wordt geleverd met vier ophangsystemen. De Tovertafel is gemakkelijk los te maken en te verplaatsen.

De Tovertafel kan worden aangeschaft met veel dank aan:

 

Deel deze pagina...