TOVERTAFEL

Eekhoornlaan is blij met een echte Tovertafel

Eekhoornlaan 71-72 biedt dagbesteding aan (jong)volwassen cliënten met een ernstig meervoudige beperking in combinatie met gedragsproblemen. Veel van onze cliënten wordt individuele dagbesteding aangeboden maar wij bieden ook dagbesteding in groepsverband.

Dankzij Fonds Hartewensen kunnen wij sinds kort onze cliënten de Tovertafel aanbieden. Wat een geweldige aanvulling op de activiteiten die we nu al aanbieden! De eerste reacties van zowel cliënten als begeleiders zijn overweldigend, iedereen is enthousiast.

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen. Hierin zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infrarood sensoren, luidspreker en processor waarmee de spellen op een tafel of de grond worden geprojecteerd. Omdat de kleurrijke spellen reageren op bewegingen, kunnen onze cliënten zelf spelen met het licht. Het kastje kan in meerdere ruimten worden opgehangen waardoor de Tovertafel optimaal ingezet kan worden. Onze cliënten worden met deze spellen fysiek, cognitief en sociaal uitgedaagd. De spellen brengen plezier voor elk niveau; meespelen mag maar hoeft niet, cliënten beleven de betovering van de kleuren en geluiden op hun manier.

Wat fijn dat Fonds Hartewensen de aanschaf van de Tovertafel mogelijk heeft gemaakt. Onze cliënten zullen hier lang veel plezier aan beleven!

 

Deel deze pagina...