TESTAMENT & LEGAAT

mooie tuinplant

Wij zorgen ervoor dat jouw nalatenschap doorleeft en wensen in vervulling laat gaan. Zo brengen wij samen meer kleur en plezier in het leven van mensen      met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Nalaten kan ter algemene ondersteuning van onze stichting zijn maar gerichter nalaten kan ook. Bij een gericht doel ‘oormerken’ we jouw nalatenschap en zorgen ervoor dat deze aan het door jouw aangegeven doel ten goede komt. Dit kan een specifieke soort wens zijn (persoonlijke ontwikkeling / sport / spel), een specifiek huis of woongroep. Indien gewenst kunnen we ook een vermelding geven via wie de donatie heeft plaatsgevonden. 

Aanvullend legaat

Een legaat is een bepaling in een testament die aangeeft dat je een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan een door jouw gekozen persoon of goed doel. Zo kun je bijvoorbeeld jouw familie erfgenaam maken en daarnaast een bepaald bedrag of (on)roerend goed als legaat aan Fonds Hartewensen nalaten. Je kunt meerdere legaten opnemen in jouw testament.

Via onderstaande link kun je makkelijk jouw legaat opstellen.

Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de gift. Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

https://www.doehetzelfnotaris.nl/goede-doelen/fonds-hartewensen/

Fonds Hartewensen in je testament

Als je Fonds Hartewensen (mede)erfgenaam maakt, bepaal je zelf welk gedeelte of percentage van de erfenis Fonds Hartewensen ontvangt. 

Mocht je nog geen testament hebben en je wil dit zelf oppakken: Wij werken samen met ‘doehetzelfnotaris’ waarbij je snel en makkelijk een goeddoel kan opnemen in je testament. Je hoeft dan alleen onze naam aan te vinken. Zij vullen dan alle gegevens verder in.

https://www.doehetzelfnotaris.nl/goede-doelen/fonds-hartewensen/

Deel deze pagina...