SNOEZELKAMER VOOR CRISIS- EN OBSERVATIE

Regelmatig kunnen ontspannen is voor ons een voorwaarde om te kunnen functioneren


“Wij” zijn  13 cliënten in de leeftijd van 10 tot 60 jaar die een periode verblijven in de Crisis- en Observatie unit Eekhoornlaan 11-13 op het Hartekampterrein, onderdeel van de Hartekamp Groep.

Eén van de begeleiders schrijft mede namens het team, dat deze cliënten met regelmaat agressief gedrag laten zien, dat voortkomt uit angst. Omdat cliënten vaak boos zijn uit onmacht is rust en afleiding wenselijk. Een aparte ruimte zou deze cliënten kunnen helpen, om tot rust te komen wanneer zij het even lastig hebben.

Binnen de afdeling is een goede ruimte beschikbaar. Snoezelen zorgt voor ontspanning waarbij voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Hierdoor kan de cliënt zich ontspannen in deze aparte ruimte. De zintuigelijke prikkels hebben een positief effect op hun stemming en op hun gedrag, zodat zij meer rust en plezier ervaren.

Een dergelijke ruimte inrichten is niet goedkoop, omdat het heel specialistisch en degelijk moet zijn. De totale kosten bedragen € 6851,=. 

Een groot bedrag, maar wel voor iets waar deze cliënten heel veel rust en ontspanning zullen vinden.

Helpt u mee deze droomwens waar te maken?

En meegeholpen is er! Dankzij twee fondsen en donateurs die Fonds Hartewensen een warm hart toedragen kan deze wens in vervulling gaan!

Deel deze pagina...