Snoezelen Bosuilplein 5

Cliënten van de Bosviool dromen van een eigen snoezelhoek!


De zes cliënten die wonen in de Bosviool in Heemstede zijn allen tussen de 40 en 60 jaar oud.
Zij hebben naast hun verstandelijke beperking, bijkomende handicaps waardoor zij weinig mogelijkheden hebben om zichzelf te kunnen ontspannen. Voor hen zou een snoezelhoek in de eigen woonruimte een droom zijn die in vervulling gaat.
Zij kunnen dan in hun eigen vertrouwde omgeving met regelmaat een andere houding aannemen, door uit de rolstoel op het waterbed van de snoezelhoek te gaan liggen. De verandering van houding is voor hen essentieel om zich te kunnen ontspannen.
De warmte van het bed, de muziek of andere geluiden en de lichteffecten en kleuren zorgen voor een fijne beleving.


In de huidige situatie kunnen deze cliënten in een andere woning snoezelen. Dat is 

echter niet ideaal omdat deze cliënten moeite hebben met veranderingen waardoor stress ontstaat. Hierdoor wordt een deel van de ontspanning te niet gedaan.


De inrichting van de snoezelhoek moet worden afgestemd op deze cliënten. Dat is heel specialistisch , daarnaast dienen de gebruikte materialen degelijk en veilig in gebruik te zijn. De kosten worden geraamd op € 10.095.

Bent u bereid ons financieel te steunen om de droomwens van deze cliënten in vervulling te laten gaan en op die manier bij te dragen aan een prettiger leven van deze cliënten?

Zij wachten in spanning uw antwoord af.

Afbeeldingsresultaat voor nenko snoezelhoek

Deel deze pagina...