PARK HOENDERDAELL

Het Loopbaancentrum wilde heel graag naar het dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna.

In april is het Loopbaancentrum verhuisd naar bedrijventerrein De Trompet. Ze gingen daar verder als arbeidstrainingscentrum. Het was een roerige tijd. Een aantal cliënten gingen niet mee naar de nieuwe werkplek. Daarom was dit uitje een prachtig afscheid voor iedereen.

Verslag uitje Loopbaan-centrum

Na een fijne rit met de bus (En het liedje “The Lion Sleeps Tonight” te hebben gezongen voor we de parkeerplek op reden!) kwamen we aan in Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna. Het was een frisse, maar zonnige dag en we liepen over kleine paadjes die door het beboste gebied liepen.

We zagen vele exotische en bijzondere dieren en we kwamen erachter dat de meeste een vrij zwaar leven hebben gehad voordat ze hier naartoe kwamen: tijdens de lunch (Patat met frikandel of kroket!) leerden wij bij het roofdieren verblijf dat de tijgers en de leeuwen in circussen en dergelijke hadden geleefd voordat ze hier van hun oude dag konden genieten!

Iedereen was door het dolle heen toen de grote katten werden gevoerd met lapjes vlees die aan een haak werden opgehangen en dan boven het verblijf werd bewogen zodat ze erachter aan moesten rennen en springen: spannend! Meestal liepen wij langs volières en verblijven, maar er waren ook bijzonder interacties met de dieren zelf: zo konden we, met elk een eigen bakje vloeistof, gekleurde papegaaien genaamd Lori’s voeren, die dan op je handen, armen, schouders en zelfs op je hoofd gingen zitten! Ze deden je geen zeer en likken dan netjes de vloeistof uit de bakjes…maar als ze gingen krijsen vlak bij je oren: auw!

Ook werden we bezocht en beklommen door Maki’s, grijze halfapen met zwart-wit gestreepte staarten, tijdens het voeren. Je mocht ze niet aaien, maar hun vacht voelt lekker zacht, terwijl hun handen en voeten juist wat frisjes aanvoelden. Ze pakte netjes met hun pootjes en mond stukjes fruit uit onze vingers en handen, maar de dieren gingen soms een stapje verder: de ene ging het voorhoofd van Bart aflikken, terwijl 9 andere de rolstoel van Mark zaten af te speuren en te snoepen! Er gingen er zelfs 3 achter Anais aan, die, terwijl hij meestal zo stoer doet, daar toch behoorlijk van moest schrikken… en daar moesten sommigen wel stiekem om lachen! Na een lange, vermoeide, maar zeker gezellig dag, gingen we aan het einde allemaal weer terug in de bus, waar sommigen nog gingen doorpraten over de dieren, terwijl andere van hun welverdiende rust genoten.

Terug op het Loopbaancentrum, sloten we de dag af met een iets minder leuk onderwerp: het afscheidsfeest van Mara! Maar het was toch gezellig om te doen en we moesten allemaal smakelijk lachen over het feit dat stoere Mara wel héél véél cadeaus’ kreeg die allemaal zwart waren… met 1 roze haarstrik ertussen!

Al met al… een uiterst succesvolle dag!

 

Deel deze pagina...