NIEUWE LOCATIE BALOE

Hieperdepiep hoeraaaa – Baloe Reviusstraat in Haarlem is geopend!

Vroegbehandeling Baloe van de Hartekamp Groep zit al jaren in een klein schoolgebouwtje in Haarlem Noord.
Hier kunnen maximaal 25 kinderen van 0-4jaar komen, maar de afgelopen jaren werd de vraag naar Vroegbehandel steeds groter. Op de wachtlijst stonden gemiddeld meer dan 10 kinderen, welke allemaal lang moesten wachten op een behandelplek terwijl dat zo hard nodig was!

Gelukkig hebben we sinds mei 2021 dan éindelijk een prachtige tweede locatie van Baloe mogen openen.
Hier zijn inmiddels 13 nieuwe kinderen gestart met de Vroegbehandeling.

Het ondersteunen van de kinderen in hun ontwikkeling op alle gebieden, doen we niet alleen met therapeuten en begeleiders. Het gaat vooral om de materialen die aanwezig zijn, waarmee we de kinderen kunnen helpen groeien en bloeien. En hierbij hebben we veel hulp gehad van de sponsoren via Fonds Hartewensen!!!

Door het plaatsen van speeltoestellen op het plein, de aanschaf van een snoezelkar en van schommelkuipen, kunnen wij de kinderen ondersteunen op de manier, op het moment en op de plek waar dat nodig is!

De kinderen zijn gek op de schommels buiten. Hier oefenen we flink met zelfstandig schommelen en leren communiceren dat je “er in” wilt, of juist “nog een keer” wilt schommelen. De glijbaan is een goede oefening in traplopen en balans, maar daarnaast de perfecte plek om verstoppertje te spelen, omheen te rennen of te fietsen, en ook te oefenen als dingen snel spannend zijn.

Binnen hebben we de snoezelkar geplaatst in de groep. Hierdoor kunnen we een afwisselend dagprogramma bieden van activiteiten en rust. Ook zetten we de snoezelmaterialen voor sommige kinderen in om ze te stimuleren actief bepaalde zintuigen te gebruiken en hiermee te onderzoeken, voor een ander zetten we de materialen juist in om prikkels te kunnen reguleren. De bellenbuis helpt de één dan ook bij het wakker worden, bij de ander helpt het juist om in slaap te vallen.

Daarnaast hebben we ook schommelkuipen mogen ontvangen. Hier liggen kinderen voor een rustmoment, prikkels te verwerken of zelfs te slapen. Bij een ander wordt het ingezet om de communicatie te stimuleren en contact te maken met een ander. De schommels zijn dan ook heel veel in gebruik!

Al met al hebben we dankzij de spullen die we hebben gekregen via Fonds Hartewensen een prachtige locatie kunnen neerzetten, waarbij we alles hebben wat nodig is om intensieve ontwikkelingsstimulering te bieden.

Namens het volledige team van Baloe en álle ouders van onze Baloetjes: BEDANKT!!!!

 

Deel deze pagina...