Duofiets Weid 11

Duofiets voor Weid 11

Aan het begin van het jaar liepen de bewoners, net zoals de rest van Nederland, tegen de corona crisis aan. De bewoners hebben in totaal zes maanden thuisgezeten en kregen dagbesteding aangeboden op de woning. Omdat de dagbestedingslocatie gesloten was, waren wij in de gelukkige omstandigheid dat we elke week een duofiets met trapondersteuning konden lenen. Onze bewoners vonden het zo leuk, dat ze elke week stonden te springen als de fiets werd opgehaald. De bewoners zijn ontzetten blij dat dagbesteding weer gegeven kan worden, maar dat betekent wel dat de wekelijkse bewegingsactiviteit niet meer plaats kan vinden. Dagbesteding heeft de fiets zelf nodig.

Gezien dat onze bewoners ouder wordend zijn, wordt het steeds lastiger om verdere stukken nog te gaan met ze. Lopend houden ze dit zelf niet vol en met de rolstoel is niet altijd mogelijk omdat onze locatie op Harteheem te ver van het dorp verwijderd is. Om participatie te vergroten en ze toch te laten deelnemen op hun eigen manier, zouden de bewoners heel graag een duofiets op de woning willen hebben. Gezien wij een ouder wordende doelgroep hebben en zelf meefietsen steeds moeilijker wordt voor hen, zal er een fiets aangeschaft moeten worden met behoorlijk wat aanpassingen (denk aan trapondersteuning, speciale bijzitstoel e.d.). Dit maakt de kosten voor een duofiets hoog en financieel niet haalbaar voor ons team.”

Fonds Hartewensen wil de cliënten en het team graag helpen de duofiets te kopen. 

Zou het niet prachtig zijn om met elkaar deze droom van de cliënten van Weid 11 waar te maken?

De droom is uitgekomen met dank aan de cliëntvertegenwoordigers van Weid 11 en de donateurs die Fonds Hartewensen een warm hart toedragen.

Deel deze pagina...