CRDL

CRDL mogelijk gemaakt door Fons Hartewensen!

Op 31 augustus 2020 werd de CRDL op de Duinwijklaan in Beverwijk gepresenteerd. Er werd uitleg gegeven en de CRDL aan de medewerkers van de dagbesteding overhandigd.

Wat is de CRDL? De CRDL is een interactief muziek- en geluidinstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt. Het vertaalt aanraking tussen mensen in geluid. Het instrument reageert op de intensiteit en frequentie van de aanraking. Het roept geluiden op uit de natuur (de zee, vogels, krekels), de stad (een tram, fietsbel, kerkklok), dierengeluiden of geluiden van muziekinstrumenten of uit het alledaagse leven (fluitketel, koffiekopjes).

De interactie begint wanneer twee gebruikers ieder één hand op de CRDL leggen en een circuit vormen door elkaar aan te raken. De CRDL herkent de manier waarop mensen elkaar aanraken en vertaalt deze aanrakingen in geluid. Het effect is niet alleen dat mensen muziek of andere geluiden horen, maar ook levensvreugde ervaren door dit samen met hun begeleiders te doen. Het instrument heeft een heel bijzondere impact in het contact met elkaar.
De CRDL is financieel mogelijk gemaakt door Fonds Hartewensen.
Samen met Jan Bauer (Fondsenwerver Fonds Hartewensen) is het projectplan “Samen in contact’” tot stand gekomen, daarna is Jan voor ons aan het werven gegaan. Al heel snel kregen wij het heugelijk nieuws dat er een sponsor gevonden was.

De CRDL wordt regelmatig gebruikt en er zijn al mooie momenten ontstaan. Cliënten moeten soms even wennen aan het apparaat. Maar als de cliënt doorheeft wat de CRDL kan is het ijs snel gebroken. Het is een mooi contact moment tussen de begeleiding en de cliënt. En de CRDL is voor elk niveau goed inzetbaar. Er ontstaan ook mooie gesprekken over vroeger, en zo worden er herinneringen opgehaald.

Namens de cliënten en medewerkers van de Duinwijklaan heel veel dank aan het fonds voor de mooie donatie en aan iedereen die Fonds Hartewensen een warm hart toedraagt!

Deel deze pagina...